Організація практики
Освітній ступінь бакалавр
Виробнича практика бакалаврів ОПП "Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв"
Виробнича практика є важливою частиною підготовки висококваліфікованих фахівців з технологічної експертизи та безпеки харчової продукції, і передбачає закріплення вже одержаних теоретичних знань і набуття навичок організаційної, технічної роботи.
Проходження практики дає можливість здобувач закріпити отримані теоретичні знання з усіх дисциплін навчального процесу, зібрати необхідну інформацію для виконання курсового проекту, набути навички в прийнятті правильних рішень у конкретних виробничих ситуаціях на одному із підприємств харчової промисловості.
Тривалість виробничої практики складає чотири тижні на четвертому курсі.
Виробнича практика для здобувачів спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» освітньо-професійної програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв» проводиться під керівництвом викладачів кафедри машини і апарати харчових та фармацевтичних виробництв та передбачає вивчення особливостей організації та технології виробництва харчових продуктів, способів контролювання сировини та готової продукції, впливу технологічних процесів на якість та безпеку харчових продуктів, збір матеріалів для поглиблення знань про виробництво, вивчення службових обов’язків працівників на підприємстві.
Здобувачі, які мають академічні заборгованості, до проходження практики не допускаються.
Програма практики:
Програма виробничої практики здобувачів ІV курсу освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» освітньо-професійної програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв» денної форми навчання [Електронний ресурс] / укладачі : О.М. Гавва, О.М. Чепелюк; Національний університет харчових технологій. – Київ : НУХТ, 2022 – 25 с.
Переддипломна практика бакалаврів ОПП "Комп'ютерні технології дизайну та виготовлення упаковки"
Переддипломна практика бакалаврів є важливою завершальною частиною підготовки висококваліфікованих фахівців з технологічної експертизи та безпеки харчової продукції з метою закріплення вже одержаних теоретичних знань і набуття навичок технологічної, управлінської, технічної роботи.
Тривалість переддипломної практики складає два тижні на четвертому курсі відповідно у восьмому семестрі.
Програма практики:
Програма переддипломної практики для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» 4 курсу спеціальності 186 «Видавництво та поліграфія» освітньо-професійної програми «Комп’ютерні технології дизайну та виготовлення упаковки» денної та заочної форм здобуття освіти [Електронний ресурс] / уклад/ О.О. Чепелюк, О.М. Гавва, Л.В. Марцинкевич, Н.В. Кулик. - К.: НУХТ, 2023,- 17 с.
Освітній ступінь магістр
Професійна практика магістрів ОПП "Інжиніринг харчових виробництв"
Професійна практика для здобувачів спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» освітньо-професійної програми «Інжиніринг харчових виробництв» є важливою частиною підготовки висококваліфікованих фахівців. Практика передбачає вивчення особливостей організації та технології виробництва харчових продуктів, видів контролю сировини та готової продукції, впливу технологічних процесів на якість і безпеку харчових продуктів, збір матеріалів для поглиблення знань про виробництво, вивчення службових обов’язків працівників на підприємстві.
Тривалість професійної практики складає чотири тижні на першому курсі відповідно у другому семестрі.
Переддипломна практика магістрів ОПП "Інжиніринг фармацевтичних та біотехнологічних виробництв"
Проходження переддипломної практики дає можливість здобувачам закріпити отримані теоретичні знання з усіх освітніх компонентів освітньо-професійної програми, набути навички в прийнятті правильних управлінських рішень у конкретних виробничих ситуаціях на одному з підприємств харчової промисловості, акредитованих лабораторіях, організаціях із розроблення чи сертифікації систем управління якості та безпечності або науково-дослідних установах.
Тривалість професійної практики складає два тижні на другому курсі, відповідно у третьому семестрі.