Наукові напрями
Наукові напрями викладачів кафедри
проф. Гавва Олександр Миколайович
Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК в ринкових умовах.
Розроблення технологій харчових продуктів оздоровчої та профілактичної дії.
Інтелектуальна мультисенсорна система для ідентифікації та виявлення фальсифікації харчових продуктів.
проф. Теличкун Володимир Іванович
Дослідження та розроблення наукових та технічних рішень високоефективних технологій та обладнання вакуумного охолодження хлібобулочних виробів.
доц. Удодов Сергій Олександрович
Дослідження тепло- масообмінних процесів у виробництві солоду, пива та безалкогольних напоїв
Створення високоефективних технологічних процесів та обладнання для бродильної галузі промисловості
доц. Чепелюк Олена Олександрівна
Дослідження впливу параметрів обладнання на ефективність приготування тістових напівфабрикатів з використанням високоенергетичних потоків
Розроблення ефективної конструкції обладнання для виготовлення твердих лікарських форм
Роль стандартизації та метрології в забезпеченні та підвищенні якості паковань
доц. Житнецький Ігор Володимирович
Мембранні процеси та технології харчових та хімічних виробництв
Процеси та обладнання фармацевтичних виробництв
доц. Теличкун Юлія Станіславівна
Дослідження процесів замішування та розроблення інтенсивних тістомісильних машин безперервної дії.
Дослідження процесів оброблення пшеничного тіста, зміни реологічних характеристик під час технологічного оброблення.
Розроблення конструкції змішувально-бродильноформувального агрегату та дослідження течії тіста в обладнанні.
Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та фармацевтичної галузей в ринкових умовах.
Розроблення устаткування фармацевтичних та біотехнологічних виробництв.
FEM та CFD аналіз у сучасних пакетах програм
Дослідження та розроблення обладнання для вакуумного охолодження хлібобулочних виробів
Дослідження процесів випікання та сушіння
Розробка сучасного високотехнологічного обладнання харчових виробництв
доц. Чепелюк Олександр Миколайович
Підвищення ефективності роботи технологічного обладнання для приготування фаршу
Удосконалення конструкції технологічного обладнання для формування м’ясних напівфабрикатів
Розроблення ефективної конструкції обладнання для гомогенізації харчових продуктів
доц. Кадомський Сергій Віталійович
Тертя та зношування.
Дослідження процесу тертя мідних сплавів .
Взаємодія наочно-образного та логічного мислення як можливе джерело творчих компонентів когнітивних процесів.
Психологія, семантика та семіотика графічного дизайну.
Дослідження властивостей полімерних пакувальних матеріалів та упаковки. Розробка та удосконалення гнучкої полімерної упаковки.
Структура та властивості полімерних та комбінованих пакувальних матеріалів та упаковки .
Дослідження властивостей пакувальних матеріалів та їх взаємодія з пакованою харчовою продукцією.
доц. Губеня Олексій Олександрович
Механічні процеси та обладнання харчових виробництв
Механічні процеси та обладнання фармацевтичних виробництв
Маркування харчових продуктів
Процеси і обладнання виробництва хліба
старший викл. Марцинкевич Леся Валентинівна
Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК в ринкових умовах.
Удосконалення належних виробничих практик харчових та переробних виробництв. Підвищення надійності обладнання харчових та переробних виробництв з метою покращення якості готової харчової продукції.
старший викл. Бабанова Олена Ігорівна
Процеси і обладнання виробництва молочних продуктів.
Удосконалення обладнання для класифікації сипких харчових середовищ.
Дослідження систем підготовки повітря на фармацевтичних підприємствах.
Держбюджетні науково-дослідної роботи викладачів кафедри
Тематика науково-дослідної роботи викладачів кафедри охоплює такі основні напрями згідно з держбюджетними темами
1. «Науково-технічні засади створення енергоощадних та ресурсозберігаючих процесів і обладнання харчових, фармацевтичних й поліграфічно-пакувальних виробництв».
Номер реєстрації теми в УкрНТІ 0121U100057, термін виконання 2021 – 2025 рр.
Науковий керівник – д.т.н., проф. Гавва О.М., виконавці – професор кафедри Теличкун В.І., доценти кафедри к.т.н. Удодов С.О., к.т.н. Чепелюк О.О., к.т.н. Губеня О.О., к.т.н. Чепелюк О.М., к.т.н. Теличкун Ю.С., к.т.н. Житнецький І.В., к.т.н. Десик М.Г., к.т.н. Доломакін Ю.Ю., ст. викладачі Беседа С.Д., Марцинкевич Л.В., Бабанова О.І.
2. «Розробка методів підвищення якості, надійності і довговічності обладнання для переробної і харчової промисловості».
Номер реєстрації теми в УкрНТІ 0119U102428, термін виконання 2021 – 2024 рр.
Науковий керівник – д.т.н., проф.. Штефан Є.В., виконавці – проф. Литвиненко О.А., доц. Бойко Ю.І., доц. Кадомський С.В.
3.
Участь викладачів кафедри в науково-дослідній роботі інших кафедр
1. «Наукові та практичні аспекти забезпечення якості віброекстракційних процесів та систем в харчовій промисловості».
Номер реєстрації теми в УкрНТІ 0117U003474, термін виконання 2017 – 2022 рр.
Науковий керівник – д.т.н., проф. Гавва О.М. , виконавці: доц. Попова Н.В.