Удодов Сергій Олександрович
Удодов Сергій Олександрович
доцент, кандидат технічних наук
Відповідальний за науково-дослідну роботу кафедри.
Відповідальний за наукові конференції, галузеві виставки, аспірантуру.
Організація спонсорської допомоги для розвитку кафедри.
Освіта
Закінчив з відзнакою Київський технологічний інститут харчової промисловості у 1981р., спеціальність - інженер-механік «Машини і апарати харчових виробництв», кваліфікація – інженер-механік
Вчений ступінь та звання
Вчений ступінь кандидата технічних наук отримав у 1988 році, вчене звання старшого наукового співробітника по спеціальності «Технологія продуктів бродіння, алкогольних та безалкогольних напоїв» отримав у 1990 р., .доцента кафедри машини і апарати харчових машин Національного університету харчових технологій - у 2004 році.
Наукова школа:
Дослідження та розроблення високотехнологічних процесів та обладнання для бродильної галузі промисловості
Напрями наукової діяльності:
Дослідження тепло-, масообмінних процесів у виробництві солоду, пива та безалкогольних напоїв
Створення високоефективних технологічних процесів та обладнання для бродильної галузі промисловості
Викладає дисципліни:
Обладнання харчових виробництв. Модуль 1. Базове технологічне обладнання
Обладнання харчових виробництв. Модуль 2. Обладнання технологічних ліній
Інноваційне обладнання харчових виробництв
Технологічне обладнання харчових виробництв
Наука про матеріали
Монтаж і технічний сервіс
Досвід роботи
1981 - 1989 р.р. - інженер, молодший науковий співробітник, старший науковий співробітник проблемної науково-дослідної лабораторії /ПНДЛ / Київського
технологічного інституту харчової промисловості;
1989 - 1992 р.р.- обраний за конкурсом на посаду завідувача галузевої науково-дослідної лабораторії Київського технологічного інституту харчової промисловості;
1992 -1996 р.р. – Директор з науково-технічної роботи ТОВ «МіПіКо»
1996 - 1999 р.р. - Директор ПП «КИЙ-ПИВО»
1999 - 2014 р.р.- Директор ПП «КИЙ-ПИВО» за сумісництвом
1999 - по теперішній час - доцент Національного університету харчових технологій
Підвищення кваліфікації
У період з 2000 р. по 2023 р. проходив стажування на передових підприємствах та установах пиво-солодової галузі промисловості – ПрАТ «ОБОЛОНЬ», ПрАТ «УКРПИВО», ТОВ «КАНІВ-СОЛОД», ТОВ «ПІНТА-ХАУС», ТОВ «КОМБУЧА-УКРАЇНИ» та підприємствах фармацевтичної галузі промисловості – ТОВ «Київський вітамінний завод». У 2003 р. пройшов підвищення кваліфікації на Київських курсах підвищення кваліфікації керівників та спеціалістів медичної промисловості за програмою курсу «Ремонтно-технічне обслуговування обладнання фармацевтичних підприємств медичної промисловості» /Свідоцтво про підвищення кваліфікації СПК №113007 від 28.03.2003р./
Нагороди та відзнаки
Подяка міністра Аграрної політики від 03.11.2010 р.;
Почесна грамота НУХТ від 14.10.2011р. /Наказ №601-К від 12.10.2011 р.;
Почесна грамота НУХТ від 25.04.2015р. /Наказ №198-К від 08.04.2015 р.;
Почесна грамота НУХТ від 20.08. 2018 /Наказ №395-к від 20.08.2018 р.
Подяка ректора /Наказ №204-1с від 01.10.2019 р.
Грамота Таврійського державного агротехнологічного університету 16-19 травня 2017 р.
Диплом Міністерства аграрної політики та продовольства України, 2016 р.
Грамота НУХТ від 22.10.2021 р.
Співпраця з підприємствами:
ПрАТ пивзавод «ОБОЛОНЬ», м. Київ,
ТОВ «Бердичівський пивоварний завод» м. Бердичів Житомирської обл.;
ТОВ «ПІНТА ХАУС» міні-пивоварний завод, с.м.т. Пірново, Вишгородського р-ну Київської обл.;
ТОВ «КАНІВ-СОЛОД», виробництво солоду та полісолодових екстрактів, м. Канів, Черкаської обл.;
ТОВ «МЕТАМОРФОЗА», пивоварний завод м.Запоріжжя;
ТОВ «КРУЖАК», міні-броварня м.Рівне
ТОВ «Дудляр» броварня м.Кропивницький
ТОВ «КОМБУЧА УКРАЇНА», виробництво ферментованого напою типу «Комбуча», м. Ірпінь, Київської обл.
Науковий та навчально-методичний доробок
Всього більше 230 публікацій. З них:
Статей – більше 57
Тез доповідей та виступів на конференціях різного рівня – більше 95
Патентів – 42
Навчально-методичних праць (методичних розробок) – більше 36
Контакти
ауд. А-214, тел. (044) 287-93-22
e-mail: kiypivo@gmail.com